What are lapas you ask? They are limpets, a shellfish, think clams, but with only one shell and so much better, they taste of the sea when eaten raw, right out of the shell. Perhaps eating a raw limpet is not your thing, then lapas grelhadas is sure to be! Easy to prepare, the lapas are grilled and served in their own shells; resulting in a savory, and divine dish. Great as a starter or as a lazy summer afternoon meal. I promise that you will enjoy this Azorean delicacy. Fresh Lapas Butter, soft, I like salted Garlic, minced Massa de Malagueta or Piri Piri/Tabasco/Sriracha Lemon Wedges -Clean the lapas, removing any debris, sand etc. -Next decide how you want to grill them, on the stove top, use a griddle or large frying pan, in the oven or BBQ use a large cookie sheet. They all work, and taste great! -Carefully, arrange the lapas, shell down (cupped side down, this means the juices won’t spill out), on the pan, cookie sheet or griddle you will be using. -Nex
Fico feliz que te sintas assim. Sabes, ontem não foi o meu aniversário, mas acabei por me sentir um bocadinho assim, muito por causa da nossa tarde. Perfeita! Temos mesmo que repetir. Um beijo "estralado" (agora que me relembraste a palavra, vou usá-la até não poder mais :))))
ReplyDeleteTalvez o destino tenha feito coincidir o nosso convívio de sábado com os teus anos. Foi sem dúvida felicidade a dobrar para todas nós!
ReplyDeleteGostei muito! Such a perfect day indeed!
bj
Patrícia
Fico contente por fazer parte dessa felicidade. Também adorei o nosso convívio, foi tudo perfeito. Adorei conhecer-te e às outras amigas virtuais que passaram a ser reais. Realmente há momentos na vida que nos marcam e esse foi um desses.
ReplyDeleteBeijinhos amiga.