What are lapas you ask? They are limpets, a shellfish, think clams, but with only one shell and so much better, they taste of the sea when eaten raw, right out of the shell. Perhaps eating a raw limpet is not your thing, then lapas grelhadas is sure to be! Easy to prepare, the lapas are grilled and served in their own shells; resulting in a savory, and divine dish. Great as a starter or as a lazy summer afternoon meal. I promise that you will enjoy this Azorean delicacy. Fresh Lapas Butter, soft, I like salted Garlic, minced Massa de Malagueta or Piri Piri/Tabasco/Sriracha Lemon Wedges -Clean the lapas, removing any debris, sand etc. -Next decide how you want to grill them, on the stove top, use a griddle or large frying pan, in the oven or BBQ use a large cookie sheet. They all work, and taste great! -Carefully, arrange the lapas, shell down (cupped side down, this means the juices won’t spill out), on the pan, cookie sheet or griddle you will be...
Fico feliz que te sintas assim. Sabes, ontem não foi o meu aniversário, mas acabei por me sentir um bocadinho assim, muito por causa da nossa tarde. Perfeita! Temos mesmo que repetir. Um beijo "estralado" (agora que me relembraste a palavra, vou usá-la até não poder mais :))))
ReplyDeleteTalvez o destino tenha feito coincidir o nosso convívio de sábado com os teus anos. Foi sem dúvida felicidade a dobrar para todas nós!
ReplyDeleteGostei muito! Such a perfect day indeed!
bj
Patrícia
Fico contente por fazer parte dessa felicidade. Também adorei o nosso convívio, foi tudo perfeito. Adorei conhecer-te e às outras amigas virtuais que passaram a ser reais. Realmente há momentos na vida que nos marcam e esse foi um desses.
ReplyDeleteBeijinhos amiga.